Passiari 2020 suché

280,00 Kč
s DPH
Víno provází hluboká, výrazná červená barva s jemně granátovými odlesky. Vůně má výraznou ovocnou složku, která je typická pro vína vyráběná technikou appassimento.
Příjemně vyzrálý a teplý buket s tóny ostružin, malin a třešní, se mísí s květinovou stopou fialek. Vůni doplňuje kořenité aroma, které pochází ze Syrahu a nuance tabáku a vanilky, jež jsou vlastní vínům vyzrávajícím ve dřevě. Chuť je krásně měkká a šťavnatá s elegantními a jemnými tříslovinami. Na patře je víno velmi plné a dobře strukturované.
Počet
SKLADEM

 

Dodržujeme zákony o ochraně osobních údajů.

 

Zboží Vám doručí Messenger nebo jsi jej můžete vyzvednout osobně.

 

Zboží můžete kdykoli do 14 dnů vrátit zpět.

Ihned po vinobraní podstupuje odrůda Nero d´Avola tzv. appassimento. Hrozny jsou uloženy
do bedýnek a 60 dnů sušeny ve speciálních sušírnách (pro tyto místnosti se ujal název "fruttaio"). Jak hrozny postupně sesychají, zvyšuje se podíl sušiny a bobule mají koncentrovanější obsah cukru.
Hrozny révy Syrah jsou sbírány koncem měsíce září, když dosáhnout perfektní aromatické
zralosti. Alkoholová fermentace s vybranými kvasinkami probíhá průměrně 10-12 dní při kontrolované teplotě (25-27° C) s pravidelným promícháváním. Následně polovina moštu zraje 6-8 měsíců v barikových sudech. Odrůda Nero d´Avola je sebrána v polovině září. Po dokončení techniky appassimento jsou hrozny vylisovány a podstupují alkoholovou fermentaci spolu s přidanými kvasinkami při teplotě 25° C. 15 dní víno zraje v ocelových tancích. Poté jsou obě odrůdy spojeny a společně pokračují ve zrání po dalších 6 měsíců v oceli. Následně se víno lahvuje.
7006
1 ks

Parametry

Klasifikace
Indicazione Georgafica Tipica
Ročník
2020
Odrůda
75 % Syrah, 25 % Nero d´Avola
Obsah alkoholu ( % )
13,5
Objem ( l )
0,75